Arteas de Abajo i Arteas de Arriba

Hui he fet una ruta molt senzilla, apta per a tots els públics. Envoltada per silenci i muntanya, que transcorre entre dos aldees, Arteas de Abajo i Arteas de Arriba. Situat al terme de Begís, a la comarca de l’Alt Palància. La ruta transcorre des d’Arteas de Abajo fins Artea de Arriba per pista asfaltada per la que no passa cap vehicle (tan sols amb un ens hem creuat). Des d’Alteas de Arriba fins Abajo transcorre per pista forestal sense asfaltar.

mapa arteas

La ruta té aproximadament 6km, amb un desnivell insignificant i pots fer-la en 3 hores i mitja. A part de l’entorn, rodejat de muntanya, estes dos aldees conserven tot el seu encant gràcies a que a ningú se li ha ocorregut, com ha passat en altres casos, construir amb un estil diferent al rústic, ni fer cap barbaritat urbanística. A les dos aldees predomina el silenci, la tranquil·litat, i el so de l’aigua que brolla per les muntanyes.

Una ruta recomanable per fer en tardor.

 

 

 

Informació sobre les aldees:

Arteas de Arriba és un poble ubicat al terme municipal de Begís, a la comarca de l’Alt Palància. A 920 metres sobre el nivell del mar. Enclavat entre les serres del Toro i d’Andilla, el volten els rius Palància i Canales, així com el barranc de la Marina i el de los Bullidores, afluents del darrer dels rius. El 2015 comptava només amb un habitant.

Arteas de Abajo és un poble ubicat al terme municipal de Begís, a la comarca valenciana de l’Alt Palància. A una altura de 880 sobre el nivell del mar. Tancat entre el barranc de la Masadica i el riu Canales, es troba a curta distància d’Arteas de Arriba. L’any 2015 comptava amb una població de 16 habitants.

(Font Viquipèdia)

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (No Ratings Yet)
Cargando...

Deja un comentario