Agres i la Cava Gran

Agres és un municipi de la comarca del Comtat amb vora 600 habitants. És un municipi on passar un matí de visita i caminar pels seus estrets carrers amb importants pendents (això és bo per al culet ). Si vas amb ganes i amb un poc més de temps, com va ser el meu cas, és molt recomanable fer la ruta de les caves. Un sender tranquil i senzill que passa pel santuari de la Mare de Déu d’Agres per als més fervorosos, i per la popular Cava Gran, emblema del Parc Natural de la Serra de Mariola.

Ruta de les caves - Imatge de agres.es
Ruta de les caves – Imatge de agres.es

La Cava Gran

La Cava gran és una gelera o pou de neu datat del segle XV. Sí, ja fa uns quants anys d’això, i he de dir que em va sorprendre vore-la tan ben conservada, tan gran i en un espai natural inigualable. Dotze metres de profunditat i amb 1960 metres cúbics de capacitat, va ser utilitzada fins 1906. A principis de 2016 s’ha finalitzat la seua rehabilitació i hi ha unes escales per on pots accedir a l’interior. Entrada obligadíssima per valorar les dimensiones d’este pou de neu.

Respecte a la ruta, com deia anteriorment, es senzilla i tranquila. Bones vistes, i si t’agrada fer fotografies als bolets que te trobes pel camí, pots passar un dia de lo més entretingut. Visita al poble, visita al santuari, i ruteta per la muntanya. Si te portes uns entrepans, pots menjar en la part més alta de la ruta, just on està la Cava Gran.

Ja no conte res més, si voleu passar un dia eco-cultural amb grans i menuts, vos recomane esta ruta.

Ací unes quantes fotos 🙂

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (No Ratings Yet)
Cargando...

Deja un comentario